Wednesday, January 20, 2010

Sedih.......


Ala...terharu dan tersentuh di hati ini oleh kerna idaman raya 99HTN tak dapat dilaksanakan buat sementara waktu kerna kena outstation...so balik nntlah dapat sambut raya tu.
Hopefully masa outstation nnt blh sambung 99HTN tu lagi.....
Doakan sy berjaya ye........ Amin!!!!..

Monday, January 18, 2010

Idaman Sanubari




Ini lah idaman aku setelah tamat 99HTN nanti. Kari Kepala Ikan di Restaurant Nasi Kandar Pelita di Jalan Ampang, KL dengan nasi putih....
Insyallah akan aku serang restaurant tu dengan ganasnyer....
Maklumlah 99 hari tanpa nasi...Kita raya lah dengan segala raya yang ada di Malaysia ni...
Raya cina, india, melayu, sikh,ibaan, bajau, sumazau...
kite kan rakyat Malaysia kan....
Ohh...nasi .....tunggu........

Hajat di hati nak teruskan program ni pas raya tu nanti..insyallah


Thursday, January 14, 2010

29 Disember 2009


Berat aku pada 29 Disember 2008 semasa kesihatan aku yg terganggu.....

Asyik ulang alik ke tandas laksana sahabat karib lak....makan pn x lalu dh masa ni....

Tp rasanyer lh berat skrg dh naik balik kot coz makan pn x control tp nasi jauh sekali....

Tuesday, December 22, 2009

Salam buat semua........
Ku menyusun sepuluh jari memohon keampuanan dan kemaafan di pinta
krn sekian lama daku tak meng'update blog ni spaikan terlupa lak password nya...
Bukan ape, menikmati hari - hari berkerja daku yang ibarat seperti tak berkerja......,
datang pejabat seketika then menghilang hingga esok pagi....coz big bos daku keuzuran.
So enjoy sakan lh....
Untuk makluman sahabat daku, cabaran dan dugaan 99HTN masih lagi daku teruskan dan masih maintain lag...
Bak kata pujangga " Perjuangan Belum Selesai"....
Allahamduillah ...!!! segala godaannya masih dpt di tangkis laksana bulu tangkis badminton yang di pukul di Sukan SEA baru - baru ini di LAos katakan.....
Namun tidak ku nafikan dan daku akui,
godaan itu teramat kuat ku rasakan...
Perit sungguh ku rasakan....
Deritanya tak tertanggung dek badan...
Seksanya hanya iaNYa yang mengetahuinya...
Namun perjuangan tetap ku teruskan jua...
Berkat kesabaran daku berjaya tempuhi jua......
Biar halang menggalangi ku rempuhinya jua....
Cuma................................
Kekadang aku tersasar dr landasan DIET ku
Menjamah santapan melebih waktu
Kerna kantung meminta sesuatu
Tidak kira siang malam tanpa mengira waktu
Ku rasa berat semacam naik sedikit dari dulu
Namun begitu...........
Cabaran 99HTN tetap ku hingga ke akhir waktu
Doa dan harapan ku,
Agar cabaran ini dapat daku dan rakan- rakan teruskan selepas itu.....

Wednesday, November 11, 2009

BERITA HIBA.....11 Nov 20089 / Rabu

Wahai sahabat ku sekalian.....Aku ada suatu perkahbaran buat semua. Walaupun ianya agak memalukan untuk ku meluahkan namun .....tp terpaksalah jua......!!!
Berat mulut ini untuk ku menyatakan hajat di hati, namun apakan daya....Demi kebahagian , demi kesejahteraan hubungan dan demi kebaikan, ku tabahkan hati, ku memberanikan diri dAN ku gagahi jua semangat perjuangan ini.........
Wahai sahabat2 ku sekalian...dengan rasa sedih di saluti penuh kehibaanya, ku ingin mengumumkan, dengan hiba ku ingin menghebahkan berita dan dengan pilu ku meng war-warkan buat pengetahuan sahabat di sana.... dengan sejuta harapan sahabat2ku sudi meleraikan kesedihan di hati ku, menghapuskan kehibaan di jiwa, melenyapkan kepiluan yang merantai diri dan membebaskan belenggu irama yang menghambati ku setiap masa dan ketika....Sahabat2 ku sekalian, ku memohon ihsan mu, ku merayu jasa mu, bantulah daku untuk daku menjadi pengikut sahabat2ku di sana di dalam blogmu...Puas sudah daku mencuba, letih sudah ku menjelajah namum kekecewaan jua ku temui akhirnya.........

Friday, November 6, 2009

Ketupat Palas Rendang Daging

Masa aku g Sogo tengahari tadi ( 06 Nov 2009 / Jumaat ) untuk membeli belah barangan dapur rumah, hidung ku ditusuk dengan rakusnya dek aroma makanan yg menyelerakan di sana.....

Paling dashyat sekali aroma rendang daging Padang dan ketupat palas yg menjadi kegilaan ku selama ini. Aku setiap kali mengunjungi Sogo, Ketupat Palas dan Rendang Daging Padang tidak akan aku miss beli dan " ngap......".

Bila dh hidung di tusuk rakus dek aroma2 tu, perut pun menjerit lah.....LAPAR ....LAPAR...

Mula2 aku cuba2 lah menahan lapar....Wat2 sibuk ke hulu ke hilir cari barang yg nk di beli namun aku tewas juga akhirnya dek jeritan perut ku...

So aku belikan Nestle Bliss Low Fat Yogurt Drink Orange dan makan 2 keping biskut kering..... Kira ok lh gak...

Cabaran Nasi Kandar 06 Nov 2009 / Jumaat


Oleh kerana terlalu inginkan menu Nasi Kandar yang dah aku x jamah sedari 01 Nov 09, maka pagi tadi selepas keje jam 1030h aku terus ajak kawan g ke syurga nasi kandar aku di KL ni....

Restaurant Pelita Nasi Kandar, Jalan Ampang....

Maklum lah kampung halaman ku di Penang, so kuah kari dan Nasi Kandar ni dah sebati dengan darah daging ku...walaupun aku di lahirkan di Kuantan, Pahang......

Yang bestnya masa di restaurant tu, aku saja je duduk di meja berhadapan dengan kaunter lauk pauk nasi kandar. Pendek kata segala lauk tu aku nampak...malah staf Restaurant tu cendok nasi pun aku nampak.......

Aduh....Masa tu, bertapa terseksanya jiwa raga ku, iman ku di goncang laksana gempa bumi di Padang, Sumetra tempohari....... Pinggan demi pinggan nasi yang di ceduk dek staff restaurant.... Di gelek - geleknya pinggan tu masa menumpahkan kuah2 kari pelbagai jenis.. ...

Sekarang ni pun aku masih terbayang2kan gelekannya itu laksana gelekan Mas Idayu..

Maka dgn tu, aku pun pesan Roti Nan Kosong dengan kuah kari campur kegemaran ku ( Early Lunch ) selama ini dengan 2 gelas air putih..........NASI....tunggu pas abis 99HTN ni ......